2012. október 7., vasárnap

story

Amúgy a sorozat elég népszerű lehet, mert viszonylag sokan olvasták el az előző bejegyzést viszonylag  rövid idő alatt, és kicsit lelkiismeret-furdalásom van, hogy semmit írtam róla.
A főszereplő Sheldon Cooper, egy igazi zseni a zsenikre jellemző hóbortokkal. Vannak kényszeres tevékenységei, jó matekból, de az elméleti fizika a szakterülete, fiatalon diplomázott, és a barátai is egyetemet végzett emberek. Bár Shaldon a főszereplő, mégis a figyelem sokkal inkább Leonardra, Shaldon legjobb barátjára, és lakótársára összpontosul. A szálakat rögtön felkavarja a szomszédba költözött fiatal felszolgáló lány, Penny, akibe Leonard beleszeret, és néhány jel utal arra, hogy a lánynak sem közömbös a srác. A sorozat mindenki számára nézhető, kifigurázza a "geekeket", de mégsem ad a szájukba olyan mondatokat, ami ellehetetlenítené a sorozat nézését.
Néhány 10 perces beszélgetésem prog labor után például simán nem kerülhetne bele.
Sheldonnak további két barátját kell még megemlítenem (itt puskáznom kell). Rajesh Koothrappali, barátainak csak Raj, aki indiai, foglalkozását tekintve csillagász, és személyiségi problémája, hogy nem tud lányokkal beszélni. Egyszerűen képtelen egy lány szemébe nézve megszólalni. Ezt a félelmét azért különböző módszerekkel igyekszik legyőzni. Folyton Shaldonéknál lóg még másik barátjuk, Horward is, aki mérnökként dongozik, és az anyjánál lakik.
A sztori izgalmas, és tényleg csak ajánlani tudom a sorozatot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése