2012. november 6., kedd

álommeló

Nem tudtam egy ideig bejelentkezni a google fiókomba, mert a megadott név nem tetszett a google-nek, nem is volt mondjuk valós. Mondjuk a mostani sem az, de meg lehet valahogy adni azt hiszem fedőnevet, vagy ilyesmi. Talán megnézem majd, hogyan kell, de egyelőre most ennyi.
Nem tetszik továbbra sem a fekete alapon fehér szöveg, mert nehezen olvasható, még ha kicsit szép is, egy idő után fárasztja a szemet. Nagyon találó például a hagyományosnak mondható, de mégis zseniális fehér alapon fekete betűk használata, erre fogok áttérni.
Biztos hallottatok a bónusz brigád álommelós ajánlatáról, ha nem, akkor csináltam nekik egy kis ingyenreklámot. Elolvastam, miről szól, és fontolóra vettem a dolgot, de nem hiszem, hogy emiatt vállalnék 2 passzív félévet. Ettől függetlenül lehet, csinálok rá videót. Van azért érdekes feltétele már a jelentkezésnek is szóval óvatosan. Mivel a vállalat rendelkezik az általad elkészített vidikkel, mint szellemi tulajdonnal, így kellő partner kiválasztásával, és mivel ez egy reklámokból élő cég, nyilván összehozzák, kellő nézettséggel már vissza is nyerték a neked felajánlott 400ezres fizut, így nekik nincs más dolguk, mint félmillió forint értékű kupont biztosítani, ami ugye, mivel ezzel foglalkoznak, megint csak nem probléma.
Én például nem hiszem, hogy egy szétreklámozott blogra feltett videóimmal nem csinálnék párezres nézettséget videónként. Mivel heti 3 kötelező, ezért havi 12 videónak, ha mindet csak háromezren nézik meg, akkor is 36ezres nézettség. Nem tudom, pl. a Machinima, mint egyik ismert partnercég mennyit fizet, de ha kellően sokan kattintanak a reklámokra, akkor már visszakapta a bónusz brigád a rád költött pénzét. Erre rájön még a kötelező blogon elhelyezett reklámok bevétele is.
Itt réjöhet az ember, hogy cég igazából egy arcot keres magának, akit megismernek, megszeretnek az emberek, akivel később reklámozhatnak is majd.
Ez az, ami sokakat biztosan vonz, de engem egyáltalán nem.
Sokkal büszkébb leszek magamra, ha mint elismert mérnök dolgozhatok majd olyan területen, ami érdekel, vagy később érdekelni fog.
Írogatok egy  könyvet is, de elég lassan haladok vele, ráadásul folyamatosan formálom, átgondolom, tehát valahogy úgy készül, mint a La Sagrada Familia templom, és az is tudjuk, mennyire készült el végül.

Még annyi, hogy elnézést, hogy ilyen hosszú lett a bejegyzés, eléggé szerkesztetlen is, mivel csak gépeltem, ami eszembe jutott, azért remélem tetszett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése